Instagram-Carousal-31 (dragged)Met meer dan 400 actieve Instagram gebruikers is het niet meer dan logisch dat onze klanten op grote schaal de voordelen inzien van het toevoegen van Instagram als kanaal. Instagram, als toevoeging aan de beschikbare Facebook plaatsingen, biedt een eenvoudige en efficiente manier om in te zetten op extra bereik, schaal, het vergroten van de steeds belangrijker wordende social footprint en uiteindelijk uiteraard het vergroten van de efficiëntie van de klantenwerving als geheel. In de laatste zes maanden is het dan ook niet verwonderlijk dat we veel van onze klanten hebben kunnen helpen met het inzetten op Instagram als kanaal.

Als erkenning voor diensten en service die we aan onze klanten leveren op dit gebied, zijn we er trots op dat we vanaf heden officieel houder zijn van Instagram’s Ad Tech Badge.

Succes met Instagram als advertentiekanaal

Na een consistente ROI van 12x heeft DL1961 – een denim retailer uit New York – Instagram toegevoegd als vast onderdeel van de AdRoll campagnestrategie. In de woorden van Olympia Scott, DL 1961’s e-commerce manager: “As an agile marketing team, we have to be mindful about what we’re putting dollars behind. With AdRoll, Instagram has proven an effective platform to promote product launches.”

Een ander voorbeeld is de Los Angeles Marathon voor wie Instagram een super kanaal bleek om op schaal (aanstaande) hardlopers te bereiken en te engagen. Via een strak opgezette campagne met een cross-netwerk bereik tussen Instagram, Facebook en het web wist de Los Angeles Marathon duizenden conversies te realiseren met een indrukwekkende CPA van $6.18 (bij een inschrijfgeld van $180!) en een ROI van ruim 30x.

Na deze resultaten staat buiten kijf dat Instagram vast onderdeel blijft van de strategie voor de komende edities – of zoals Ryan Cavinder, marketing manager het beschrijft: “Fewer events are on Instagram, which makes it a much easier medium to engage with customers and promote the Los Angeles Marathon brand. For 2016, we’ll be focusing on Instagram-specific content”.  

Adverteren op Instagram staat ondanks de goede tractie nog in de kinderschoenen maar het is mooi om te zien hoeveel van onze klanten engagen met hun doelgroep naarmate Instagram als kanaal meer ingeburgerd wordt.

In cijfers blijft Instagram indrukwekkend: meer dan 400 miljoen, doorgaans zeer actieve, gebruikers die op dagelijkse basis meer dan 80 miljoen foto’s en 3.5 miljard likes delen. Het is daarom eenvoudig te waarom Instagram als kanaal snel aan populariteit wint bij marketeers die willen inspringen op deze potentie via die visuale kanaal.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van updates en nieuwe producten vrijwel direct wanneer deze worden uitgerold? Schrijf je nu in voor ons blog!

Nog geen klant? Ontdek zelf de mogelijkheden en potentie van het opzetten en beheren van cross-device, cross platform campagnes via AdRoll en maak vandaag nog een account aan!