Hier is een vervelend feitje voor marketeers: 80% van alle marketing emails worden nooit geopend. Hoewel e-mail marketing nog nooit zo populair is geweest, zien marketeers keer op keer dat hun zorgvuldig opgestelde berichten verdwijnen in de continue stroom berichten in de inbox van de klant. Zonde van uw tijd en investering.

Maar wat als u nu het e-mailadres van uw klant kunt inzetten terwijl u de inbox kunt vermijden?

Met AdRoll kunt u nu uw email lijsten inzetten om retargeting segmenten mee te creëren. Vervolgens kunt u uw klanten bereiken via advertenties op het web en Facebook. Of u nu een emailservice als MailChimp gebruikt, een CRM platform als Salesforce inzet of de emailaddressen van uw klanten in een Excel spreadsheet bijhoud, met AdRoll CRM data onboarding kunt u eenvoudig de impact van uw retargeting campagnes versterken.

Wij hebben marketeers zeer succesvol gebruik zien maken van CRM data om hiermee doelgroepen te kunnen bereiken die anders onmogelijk online geïdentificeert en getarget konden worden. Hieronder staan enkele voorbeelden hoe ook u effectief gebruik kunt maken van uw CRM emaillijsten en uw online campagnes een boost kunt geven.

  • Target de klanten die uw fysieke winkel hebben bezocht of de bezoekers van een evenement. Maak gebruik van de offline verkregen e-mailadressen in uw winkel (“Wilt u uw bonnetje ook per e-mail ontvangen?”) of de registratielijsten voor een evenement zodat u offline data kunt inzetten voor uw online bereik.
  • Betrek uw bestaande klantenbestand ook via het web of Facebook. Exporteer een lijst van alle ontvangers die uw e-mail met unieke aanbieding hebben geopend maar niet zijn geconverteerd. Of terugkomend op het begin van dit blog, richt u juist op de personen die uw email niet hebben geopend!
  • Maak optimaal gebruik van uw database rondom de feestdagen of in speciale seizoensgebonden periodes. Kom weer in contact met de de klanten die bijvoorbeeld vorig jaar rond Sinterklaas of Kerst in uw producten geinteresseerd waren. Grote kans dat zij bij de juiste herinnering graag weer bij u terug komen. Of breng uw klanten op de hoogte van de aankomende wintercollectie via mooie visuele banners.

Onze klanten zien zeer goede resultaten. Door gebruik te maken van CRM data heeft Kiehl’s bijvoorbeeld een zeer succesvolle offline-naar-online campagne opgezet waarin offline klanten van de fysieke winkels opnieuw worden benaderd. Door de combinatie van website data en CRM e-maillijsten, genereerde AdRoll een ROI van 3.8x voor Kiehl’s.

“AdRoll heeft ons de vele mogelijkheden van retargeting laten zien. Zij hebben ons geholpen om onze doelgroep te bereiken op een manier die met traditionele display advertenties niet mogelijk was,” zei Jordan Yuck, verantwoordelijk voor ecommerce digital marketing bij Kiehl’s. “Met AdRoll’s CRM data onboarding, waren wij in staat om de impact van onze database niet van de inbox te laten afhangen.”

Ook van start met uw CRM data? Login op uw AdRoll dashboard of maak gratis een account aan en creëer direct uw eerste CRM segment!

Om meer te leren over de beste strategiën voor CRM retargeting, download onze strategy guide: How to take your retargeting to the next level.

PS: Buiten de VS is het gebruik van CRM segmenten voor uw general web campagnes momenteel nog in beta.