Net zoals een meester-componist meedogenloos een symfonie perfectioneert, verbetert AdRoll continue zijn het eigen algoritme BidIQ om zo optimale resultaten te behalen voor onze klanten. De nieuwste versie van BidIQ, die de naam Beethoven kreeg, bevat honderden nieuwe kenmerken, levert nauwkeurige voorspellingen en berekend bijgevolg efficiëntere biedingen voor al onze klanten.

 

De Beethoven release bevat variabelen die onze resultaten de lucht in schoten. Een uitstekend voorbeeld is onze enhanced viewability modeling, hierdoor steeg onze viewability met 37 procent volgens de erkende Media Rating Council (MRC).

 

Overige toevoegingen in de afgelopen 6 maanden hebben voor een enorme stijging van 46 procent gezorgd op vlak van CTR. BidIQ stemt het precieze bod af op basis van de  honderden factoren, dit bod hangt af van de interactie van deze variabelen en de campagne instellingen van onze adverteerders.

 

Hier zijn een aantal situaties waarbij BidIQ efficiëntere prestaties levert:

 

  • Behaalt uw afhaal pizza advertentie een betere CTR tijdens de lunchpauze? BidIQ zal automatisch hoger bieden in deze tijdsperiode.
  • Heeft uw B2B-tech advertentie een lagere CTR op mobiele toestellen? Dan zal BidIQ de biedingen op mobiele toestellen lager instellen zodat het meer geld kan besteden aan het converteren van desktop-gebruikers.
  • Heeft een bepaalde advertentieruimte een zeer hoge viewability en heeft de gebruiker een item in de winkelwagen geplaatst, maar niet geconverteerd? Dan zal BidIQ trachten die impressie te winnen met een hoog bod, automagisch.

 

De kracht van onze data

 

Elk Real Time Bidding platform is afhankelijk van de grootte en kwaliteit van de gegevens die ze hanteren om hun algoritme te leiden. Als grootste retargeting platform met 20.000 adverteerders doorheen verschillende sectoren, beschikt AdRoll over een unieke positie.

Dankzij deze data leren we welk soort advertenties het beste scoren binnen een bepaalde context, rekening houdend met bepaalde variabelen, zoals de tijd van de dag, de geografische ligging en het device om maar enkele voorbeelden te noemen.

 

Bovendien leren we hoe deze variabelen inwerken op elke specifieke campagne, zodat we onze biedingen kunnen afstemmen op het unieke publiek van elke klant.

 

bidIQ

 

Beethoven is tot nu toe de meest verfijnde versie van BidIQ en één van de vele versies die nog zullen volgen in de komende kwartalen. Ons data team werkt voortdurend aan verbeteringen voor BidIQ om onze klanten nog efficiëntere resultaten te leveren. Verwacht dus zeker meer releases in de komende maanden.

 

Log in op je AdRoll dashboard of maak een account aan om het uit te proberen!