Det er i dag ikke en hemmelighed, at forbrugere i stigende grad flytter deres medieforbrug og købekraft til mobile enheder, og det er ikke mindst tilfældet i de nordiske lande. Allerede i 2014 kunne eMarketer fortælle os, at smartphones var blevet den enhed som forbrugere oftest ejede i norden (90% af danskere, 92% af nordmænd og 92% af svenskere ejede en smartphone i 2014), hvilket betød at smartphones havde overhalet både TV og bærbare computere. Smartphones er med andre ord blevet allemandseje.

Dette har i høj grad også ændret forbrugeres indkøbsmønster. DIBS udgav tidligere i år deres eCommerce rapport for 2015 som gennemgår forbrugeres købemønstre på nettet, og her kan man bl.a. læse at 40% af danskere, 38% af nordmænd og 42% af svenskere i dag handler på nettet via deres mobile enheder. Sammenlignet med 2012 er det en stigning på 90-163% afhængig af land – en voldsom stigning på 3 korte år, og der er ingen tegn på at tendensen vil sløve af!

Af ovenstående årsager kan virksomheder heller ikke ignorere mobile enheder, og der må tages bevidste valg som gør oplevelsen mere tiltalende, samt online tjenester, shopping, mv. lettere tilgængeligt for disse brugere. Annoncørere har også fået øjnene op for denne udvikling, hvorfor de flytter en større og større andel af deres marketingbudget mod mobile enheder. Herunder kan ses tal i millioner USD fra eMarketer i 2015 som opgjorde total online annoncering på mobile enheder i 2013 og 2014, samt den forventede udvikling for 2015-2018:

2013 2014 2015 2016 2017 2018
Danmark $108 $269 $391 $508 $635 $762
Norge $106 $317 $475 $641 $821 $1.002
Sverige $140 $293 $440 $594 $772 $927

 

I AdRoll har vi derfor op til flere produkter som kan hjælpe annoncørere med netop annoncering til mobile brugere, og herunder vil jeg gå igennem nogle af de seneste udviklinger på vores platform inden for retargeting på mobile enheder.

Cross Device Retargeting

Forbrugere skifter i dag uproblematisk mellem mange enheder i løbet af en dag. En undersøgelse fra Forrester viste at 90% af forburgere som startede et køb på en mobil enhed skiftede til en computer, og det skaber problemer for annoncørere både i forhold til målretning af annoncering samt tracking af resultaterne fra deres annoncering. I AdRoll har vi udviklet en cross device løsning, som sikrer at dette ikke længere behøver være et problem for vores kunder. Med denne løsning kan vi identificere hvem en bruger er på trods af anvendelsen af separate enheder og/eller browsere, og vores kunder kan derfor annoncere mere intelligent.

Læs mere om vores cross device løsning her.

Safari Retargeting

En af de mest anvendte browsere i verden er Apple’s Safari browser, men traditionelt har de dog ikke tilladt tredjeparts cookies i deres browser, hvilket særligt er problematisk i forhold til retargeting over for mobilbrugere, da de udgør en stor andel af brugerne på Safari. I AdRoll har vi dog lavet en løsning i samarbejde med Apple som giver adgang til at retargete Safari brugere, hvilket betyder øget rækkevidde til et købestærkt forbrugersegment.

Se dette link for mere information om retargeting på Safari.

Instagram Retargeting

Indtil sidste år var Instagram en af de største premium inventory sources som ikke havde åbnet op for annoncering. Dette ændrede sig dog sidste år, og AdRoll var en af de første Facebook partnere som fik adgang til denne spændende mulighed. Ved at anvende AdRoll’s Instagram integration får du mulighed for at nå en stor mængde brugere i norden (se mere info her) på et medie hvor dine annoncer fremstår prominent, og du vil kunne anvende både statiske og dynamiske annoncer samt samme målretning du anvender i dine andre retargeting kampagner.

Vil du gerne vide mere om vores Instagram integration så læs dette blog post eller tjek dette post med eksempler på kunder som har haft succes med Instagram.

Facebook Audience Network

Foruden Instagram lancerede Facebook sidste år også en anden mulighed for retargeting i apps, og eftersom mobilbrugere gennemsnitligt bruger 90% af deres tid i apps er det bestemt relevant at overveje. Denne nye mulighed kaldte de Facebook Audience Network (FAN), og det er grundlæggende et netværk af mobile apps. Gennem AdRoll kan du anvende de samme annoncer og målretning du anvender på Facebook i FAN, og derved udvide dine Facebook kampagners rækkevidde betragteligt.

For mere information om FAN tjek dette blog post.